23.9.13

Pieces

Vähän on ollut hiljaista blogin puolella, niin ajattelin tehdä taas pitkästä aikaan Pieces postauksen, johon saan helposti mahdutettua viimeaikaiset tapahtumat pähkinänkuoreen. :)

Alkuperäinen viisumimme umpeutui kuun ensimmäinen päivä. Meidän oli siis alunperin tarkoitus muuttaa elokuussa takaisin Suomeen, mutta koska suuntaammekin seuraavaksi Kanadaan, vaihtuivat muuttopäivät hieman.  Selvisi ettei viisumiimme voinut hakea jatkoa vaan koko prosessi piti tehdä uudestaan. Inhoan niitä paperinpyörittelyjä, mutta onneksi kokemus jos auttoi tässäkin hieman. Laitoimme hakemukset jo useampi kuukausi sitten kun suunnitelmat selventyivät, mutta viisumeissa kesti paljon kauemmin kuin aikaisemmin. Samoihin aikoihin Australia nimittäin tiukensi viisumimenettelyitään ja juuri meidän viisumeitamme (457) halutaan jatkossa myöntää vähemmän. Kuun alusta olimme bridging viisumeilla (väliaikaisviisumi), mutta nyt torstaina saimme uudet 457 viisumimme, jotka tosin vanhenevat jo tammikuussa. :D
Viisumi!
 Bridging viisumilla ei saa lainkaan matkustaa ulkomaille, tai pääsee varmasti pois, mutta maahan ei enää pääse takaisin.  Tämä on haitannut muuttomamme Kanadaan sillä suunnitelma oli, että lennämme Kanadaan pariksi viikoksi, palaamme takaisin pariksi viikoksi Australiaan ja sitten lennämme lopullisesti Kanadaan. Syyt edestakaisin lentelyyn ovat molemmissa maissa tapahtuvat  työhön perehdyttämiset, joita ei tässä tapauksessa voi etänä hoitaa. Nyt kun saimme viisumimme torstaina, otimmme perjantaina jo ensimmäiset lentomme. 18.10. lentomme lähtee täältä ja 29.10.  olemme takaisin Australiassa. Sen jälkeen olemme vielä täällä kolmisen viikkoa ja sitten se on yhdensuuntainen lippu Kanadaan. Nyyh.. :')
Vancouver 2009
Tämän viikonlopun puuhailut ovat olleet ehkä rauhallesempia kuin edellisen, mutta mukavia silti. Muutama kuukausi takaperin kävin Monet's Garden nimisessä taidenäyttelyssä, jossa oli kuuluisan ranskalaisen Claude Monet'in töitä. Se näyttely oli henkeäsalpaavan upea! Muutenkin vaikka en taiteesta tai sen tekniikoista ymmärrä, ymmärrän sen verran, että kun näen jonkun taulun, tiedän tykkäänkö itse siitä vai en. Impressionismi on oma lempityylini ja nyt kyseisen näyttelyn nimi oli Australian Impressionists in France. Tykkäsin siitäkin paljon. :) Näyttelyn jälkeisen kahvittelun jälkeen tuli puhetta kuinka eräs ystäväni ei ole ehtinyt käymään täällä rooftop baareissa ja samantien tulikin suunnistettua pariinkin. Sunnuntaina pelasimme kavereidemme kanssa tennistä ja vietimme heidän kanssaan aikaa kunnes tuli kiire laukkukaupoille. ;) Loppuillasta vielä illallistimme kaikista läheisimmän ystäväpariskuntamme kanssa. Tuli taas puhuttua kaikesta menneestä ja tulevaan muuttoon liittyvästä. Viimeiset viikot ovat olleet minulle hyvin tunteellisia eikä eilinen ilta ollut poikkeus.
En malttanut olla ostamatta näyttelystä tehtyä kirjaa ja magneettia jääkaapin oveen
Jos blogiani on seurannut vähääkään viimeisen parin kuukauden aikana, on varmasti törmännyt pariinkiin postaukseen LV:n keepall laukusta. Perjantaina he soittivat, että se on nyt Melbournessa ja suunnitelmissa oli hakea se perjantaina ja sitten lauantaina, mutta olin  niin kiireinen, että sain haettua sen vasta Sunnuntaina. Silloinkin se oli ihan siinä ja siinä. Liike sulkeutui 17.00 ja pääsimme lähtemään kotoa 16.40. Mieheni seikkaili hienosti liikenteessä ja valitsi aina nopeimmat kaistat ja eikä jäänyt seisomaan liikennevaloihin. Viimeisen korttelin liikkeelle juoksin kirjaimellisesti sillä ajattelin ehtiväni nopeammin kuin jos olisimme jääneet odottamaan valojen vaihtumista vihreiksi ja kaikkien tientukkojen matelua ja empimistä. :D Ehdin juuri sisälle liikkeeseen! Ihanaa sillä en olisi malttanut odottaa enää päivääkään! Joskus joissakin luksusliikkeissä myyjät saattavat olla snobbailevia, mutta Melbournen Collins Streetin myymälän myyjät ovat aina olleet todella mukavia, iloisia ja normaaleita sillä en parempaa sanaa nyt keksi. Nytkin sain niin mukavan vastaanoton ja sanoivat, että ei ole mikään kiire ja olisivat avanneet minulle oven jopa hieman viiden jälkeen. Minulle tuotiin vettä janooni ja koko myyntitapahtuma oli kiireetön ja mukava. Minulle esiteltiin laukku ja sen kaikki mukana tulevat hihnat ym. ja sen jälkeen tehtiin uudet kuitit ja myyntapahtuma finalisoitiin.
Kyllä, hivutin servettini huomaamattomasti laukkuun ihan vain sen takia, että se on LV:n ;)
Toukokuussa paikallani hyppiessäni laskeuduin nilkkani ulkosyrjälle mistä kuului ikävä rusahdus ja siihen sattui todella paljon. Ultraäänen ja magneettikauksen jälkeen selvisi, että yksi nivelsiteistä on täysin poikki ja pari muutakin vahingoittuneet. Kävin vielä Suomessa erikseen hyvällä ortopedilla elokuussa. Hän sanoi, että nilkkani on ollut lähellä murtumista ja sanoi että jos nilkka vaivaa vielä puolen vuoden jälkeen, niin sitten hän suosittelee puukkoa. Nilkkani on kuntoutunut selvästi siitä mitä se oli vaikkapa kesäkuussa. Silti se tuntuu vieläkin oudolta ja en ole esimerkiksi korkokenkiä uskaltanut laittaa jalkaan kertaakaan. Viime viikolla kävin eräs ilta yhden kaverini kanssa 10km kävelylenkillä ja kyllä se kipeytyi loppuvaiheessa paljon. Viimeiset pari kilometriä olisi tehnyt mieli alkaa linkkaamaa. :( Mutta edelleen toivon, että josko se siitä!
En alkanut kuvailemaan nilkkaani, joten tässä kuvia korkokengistä joita olen täällä ostellut ;)
Kuvailin viikolla myös viime viikonloput ostokset ja vaikka käsittelin kuvia parhaani mukaan, ärsytti niiden laatu niin paljon, että jätin ne julkaisematta. Saman kohtalon koki eräs asu. Tällä viikolla aion kuitenkin olla aktiivisempi blogini suhteen. :)

5 kommenttia:

  1. Jännitin ihan, että ehditkö LV:n liikkeeseen, mutta huh, ehdit! Ihania korkokenkiä, toivottavasti nilkkasi pian kestää niillä kävelyt. Jalkakivut ovat todella syvältä.. Ja varmasti haikeaa, kun jätätte Australian taakse. Voih.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hih hih :D Olin ihan varma jo yhdessä vaiheessa etten ehdi, sillä vaikka etäisyyttä ei olisi paljon, on liikenne välillä tuskaisen hidasta. :D

      Nilkka on nyt siitä ärsyttävä, että se on kipeä muttei kuitenkaan sellainen, että siitä raaskisi valittaa koska normaaliin kävelyyn se ei haittaa yhtään. Liikuntaan se vaikuttaa kuitenkin hirveästi ja valitettavasti senkin huomaa omassa olemuksessa. En olisi uskonut, että täältä lähteminen tulee tuntumaan näin vaikealta! Täällä ärsyttävät niin monet asiat, mutta samalla kuitenkin melkein ajattelen, että elänkö nyt elämäni parasta aikaa? No, kaikkea aikansa.

      Poista
  2. Hienoja kenkiä ja Monetin taulut on kyllä upeita ja Chagallin teoksetkin on erikoisia, oletko tutustunut niihin?
    Hyvää uutta elämää uuteen maahan, toivottavasti viihdyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti heti googlata ja vaikuttivat todella mielentiintoisilta ja ihania värimaailmaltaan. Ilmeisesti hänet usein yhdistetään modernismiin ja surrealismiiin, joihin niihinkin voisi tutustua paremmin. :) Ja kiitos! Usein viihtyminen on kiinni omasta asenteesta ja ei Kanadassa mitään vikaa ole, päinvastoin tykästyin siihen muutama vuosi sitten lomalla kovastikin. Ongelma siinä vain on se, että se ei ole Melbournea! Melbourne on hyvin omintakeinen ja se elämäntyyli, jota nyt elän tuntuu niin hyvältä.

      Poista
  3. Elämässä täytyy olla jännitystä, mutta on mukavaa, että episodit päättyvät hyvin ;) Huippua, että ehdit ajoissa!!! Ja on niin ihanaa saada oikeasti ystävällistä palvelua, sellaista että tulee tunne että ne myyjät oikeasti välittää ja ottaa huomioon. koska olet sen arvoinen <3 Vaikka en olekaan spesialisti, niin Helsingin LV:ssä olen myös aina saanut todella ystävällistä palvelua. Eli siis ne muutamat kerrat kun olen ollut joko Kallen kanssa tai yksin tutkimassa tilannetta ;) Siitä tulee mukava tunne.

    Olehan varovainen nilkkasi kanssa ja kuulostele sen tilaa. Ymmärrän myös hyvin tulevan ikävän Melbounia kohtaan, onhan se vaan NIIN IHANA! Sen kolmen viikon aikana Norppakin pääsi jo jyvälle siitä elämänmenosta eteläisen pallonpuoliskon(!) mukavimmassa kaupungissa, ja tottahan siinä on sitä jotain, mitä ei vaan voi kuvailla!! Se on ehkä se yhdistelmä vähän kaikkia hyviä puolia? :)
    Elämän on taipumus vaan mennä eteenpäin, ja silloin on annettava sen mennä ja mentävä sen mukana. Koska uudella sivulla voi olla tarjottavana jotain, mitä ei ikinä olisi uskonutkaan ;) <3

    Paljon haleja Norpalta :-*

    VastaaPoista

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)